снимка Булфото, U.S. Department of State from United StatesФренският президент Еманюел Макрон

...
снимка Булфото, U.S. Department of State from United StatesФренският президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Русия към Макрон: Защо ЕС гледа Минск, а София не

снимка Булфото, U.S. Department of State from United States

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Европейският съюз би трябвало да поддържа участниците в мирните митинги в Беларус , а говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова му предложи да види и митингите в Европейски Съюз, само че не назова съответно България, написа

" Европейски Съюз би трябвало да продължи да бъде мобилизиран в поддръжка на стотиците хиляди беларуси, които спокойно стачкуват за уважаване на техните права, независимост и суверенитет ", написа през вчерашния ден Макрон в Туитър, съобщи.
Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел сподели, че общността е солидарна с народа на Беларус. " Стотици хиляди беларуси излязоха на мирни демонстрации с искане за освобождение на политическите пандизчии, наказателно гонене на виновните за полицейската свирепост и същински избори. Европейски Съюз застава до беларуския народ ", съобщи той също в Туитър.

Мария Захарова дефинира загрижеността на Макрон за Беларус като двуличие и му предложи да поддържа участниците в протестните акции в Европейския съюз. Тя изрази през днешния ден мнението си във Facebook, без да назове кои страни в Европейски Съюз засяга и без да покаже, че вижда митингите в България.

" Кога той ще помоли Европейски Съюз да продължи мобилизацията си дружно със стотиците хиляди жълти жилетки, които на мирни демонстрации упорстват за съблюдаване на техните права, свободи и суверенитет? Кога Европейският съюз ще стартира да се активизира в поддръжка на протестните акции в своето пространство? ", запита говорителката.

" Лицемерие в цялостния смисъл на думата ", установи Захарова.

Ръководителят на европейсктаа дипломация Жозеп Борел съобщи в петък след консултативното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси, че съюзът не приема резулатите от изборите в Беларус и стартира работа за налагане на нови наказания по отношение на Минск.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР